Wie is Pilates

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Joseph Hubertus Pilates, geboren in Duitsland in 1883, was een legendarisch trainer, geobsedeerd door gezondheid en beweging. Hij ontwikkelde de revolutionaire trainingsmethode “contrology” die later pilates genoemd werd.Hij verhuisde naar Engeland en werd gedurende de Eerste Wereldoorlog van 1914 krijgsgevangen genomen op het eiland Man. Daar deed hij oefeningen met mede kampleden, gebaseerd op 20 jaar zelfstudie in Yoga, Zen en oude Griekse en Romeinse fysieke regimes, en zo ontstonden de “mat-oefeningen”.

Op een bepaald ogenblik was er een griepbesmetting in het kamp, maar niemand van de geïnterneerden die pilates deden werden getroffen. Joseph Pilates weet dit aan de oefeningen die hij met hen deed. Pilates geloofde dat circulatie en stimulatie van de ontwikkeling van witte bloedcellen in het lichaam de sleutel tot gezondheid zijn.

Enkele jaren later werd hij overgebracht naar een ander kamp waar hij werkte in een ziekenhuis op de afdeling met oorlogsslachtoffers. Daar begon hij met het ontwerpen van apparatuur om zijn patiënten te rehabiliteren. Hij draaide er veren uit de bedden en stak ze zo in elkaar dat hij door de veerkracht oefeningen kon doen met de bedlegerigen. Hij vergemakkelijkte zo genezing door circulatie en door het bewegen van de gewonde ledematen in een draagwijdte die de patiënten anders niet konden uitvoeren. Hierdoor werden spierkracht en gewrichten hersteld en het lichaam heropgevoed. Zo ontstonden de “reformer-oefeningen”.

Joseph Pilates verhuisde naar Amerika waar hij in 1926 samen met zijn echtgenote Clara Zeuner de eerste Pilates studio opende in New York City. Pilates selecteerde en leidde zijn eigen instructeurs persoonlijk op onder zijn toezicht gedurende twee à drie jaar, waarna zij zelf hun eigen studio begonnen.

 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

Uitspraken van Joseph Hubertus Pilates

If your spine is inflexibly stiff at 30, you are old; if it is completely flexible at 60, you are young”

“A few well-designed movements, properly performed in a balanced sequence, are worth hours of doing sloppy calisthenics or forced contortion”

“Flowing movement was conceived to limber and stretch muscles and ligaments so that your body will be as supple as that of a cat”

“The mind, when housed within a beautiful body, possesses a glorious sense of power”

“The man who uses intelligence with respect to his diet, his sleeping habits, and who exercises properly, is beyond any question of doubt taking the very best preventative medicines provided so freely and abundantly by nature”

“Physical fitness can neither be achieved by wishful thinking nor outright purchase”

“I must be right. Never an aspirin. Never injured a day in my life. The whole country, the whole world, should be doing my exercises. They’d be happier.” (Joseph Hubertus Pilates, in 1965, age 86)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]