Accomodatie

Voor onze studio kozen wij voor de meest klassieke, degelijke en authentieke apparatuur van de hoogste kwaliteit.

Reformer/Total Workout System

Dit is een heel functioneel, klassiek Pilates-apparaat met glijdende banken en met weerstand van spiraalveren. Doordat we met weerstand en een bewegend element werken, dagen we het lichaam uit, voelen we sneller resultaat en brengen we ons lichaam weer in balans. Er zijn meer dan 500 oefeningen mogelijk op dit apparaat.

Deze reformer-lessen worden gegeven voor max 7 personen.

Tower/Mat

De Tower geeft veel feedback aan je lichaam; je wordt meer uitgelijnd, gecentreerd en begrijpt de mat-oefeningen veel beter dan als je enkel op de mat werkt. Het zorgt voor meer variatie én resultaat. Het lichaam verandert hierdoor snel ten goede. Dit toestel wordt zowel bij personal trainings als bij groepstrainingen gebruikt. 

High/low Combo chair

De Chair is een zitstoel met twee pedalen die via veren verbonden is met de achterzijde. Er zijn honderden oefeningen voor elk deel van het lichaam en voor elk fitnessniveau. Er is geen enkel ander toestel dat zo goed disbalansen en zwakheden in het lichaam bloot legt. Aan de andere kant biedt het mogelijkheden om met die problemen om te gaan, mogelijkheden die uniek en specifiek zijn voor de Chair. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor gezonde individuen en athleten om hun algemeen fitness niveau op te drijven en hun prestaties te verbeteren. Wij geven Chair-lessen in privé- of duo-les. 

Ladder barrel

Joseph Pilates creëerde dit apparaat om de flexibiliteit van de wervelkolom en de

De High Ladder Barrel is een grote Barrel die gecombineerd wordt met een ladder die steun geeft voor staande oefeningen en waardoor een grote variatie aan nieuwe toepassingen mogelijk wordt. 

Dit toestel wordt enkel gebruikt tijdens privélessen

Spine corrector Pilates groepslessen

Spine corrector

Lessen met de small barrel en de spine corrector zijn diep corrigerend, pittig en afwisselend. Fantastisch voor als je wilt werken aan het oplossen van stijfheid of chronische houdingsproblemen (hyperkyfose, hyperlordose, forward-neck-syndrome, scoliose). Werkt o.a. goed bij rugpijn, nek- en schouderklachten, maakt heupen soepel en de buik- en rugspieren super sterk.  Klachten verminderen of verdwijnen in rap tempo. De basisoefeningen gebeuren op de Semi-Barrels en zijn ideaal voor kleine personen en stijve individuen. De Spine Corrector gaat een stap verder en daagt meer uit want zij vereisen meer stabiliteit en controle om er op te werken. 
De spine corrector gebruiken wij tijdens privélessen en de semi-barels in small group training (max 3 personen).